luni, 17 ianuarie 2011

Bodyguardul lui Băse (2)

Senzaţional, incredibil, mirobolant! Continuăm să publicam (nu se ştie până când!) file din jurnalul unuia dintre oamenii preşedintelui. In exclusivitate, numai aici pe acest blog.



Azi e sâmbătă şi domnul Băsescu nu are o agendă prea încărcată: la ora 11.00 are o vizită la fabrica de jucării de la Buftea, secţia de marionete. Vor fi prezenţi şi câţiva mânuitori profesionişti de la serviciile secrete care vor interpreta piesele de teatru: Boc degeţel şi Jocul de-a vacanţa obligatorie. La ora 13.00 are loc o vizită “întâmplătoare” la restaurantul Pescăruş din Cişmigiu. Chiar dacă nu e invitat, măcar un mititel şi-o apă plată tot iese. Sâmbăta trecută, la acelaşi restaurant am avut parte şi de un mic incident: o femeie destul de atrăgatoare s-a apropiat de preşedinte şi i-a aruncat în faţa conţinutul unei halbe de bere. “Asta e pentru tot ce mi-ai făcut”, a zis femeia întorcându-i spatele. Degeaba m-am aruncat eu, scut viu, între halbă şi preşedinte, n-a mai fost nimic de făcut.  Preşedintele a fost udat din cap până-n picioare şi a fost foarte necăjit, nu pentru că şi-a stricat bunătate de costum, ci pentru că, oricât s-a străduit, n-a mai putut să recupereze decât vreo două trei guri din halba de bere. Oricum au sărit pe urmă socrii mari să-şi ceara scuze şi să ciocnească cu dânsul vreo câteva pahare de whisky „fără alcool”, ca să nu mai comenteze pe urmă ziariştii că a baut şi s-a urcat la volan. A râs la nuntaşi, a furat mireasa şi a adus-o înapoi contra unei sume destul de mari (utilă în viitoarea campania electorală), a dat autografe pe feţele de masă, s-a pozat cu socrii contra cost, ce mai, a fost un scucces nebun. Nu şi-a dezminţit nici de această dată renumele de preşedinte jucător şi a jucat-o pe doamna Elena Udrea, cu care s-a întâlnit la restaurant, absolut întâmplător, până i s-a rupt tocul de la pantof şi-a trebuit să fie dus în braţe până la maşină.

Cu toate astea l-am invidiat pe Tony, bodyguardul lui Geoană şi prietenul meu. Păi a fost cu dl. Preşedinte al Senatului la Racşa, lângă Satumare, la o nuntă de 2500 de persone, plus oamenii politici. Mirele e fiul primarului din localitate - lider al PSD local, care a scos din buzunare 50.000 de euro pentru acest eveniment. Vă dati seama ce buzunare are? Liderul PSD a mai spus că a sacrificat 60 de porci, dar nu a vrut să dea nici un nume. Sala de bal a  fost aranjata ca la intalnirile social democraţilor, în alb si roşu. A avut şi Sile parte de câteva evenimente: când a fost adus tortul miresei, din care trebuia să iasă unul din băieţii din trupa Flamingo şi să facă un număr de streaptease, a ieşit domnul Adrian Năstase, îmbrăcat în costumul lui Adam care, după ce l-a făcut cu ou şi cu oţet pe Mircea Geoană, s-a autosuspendat de o bară solidă de fier, aflată in debaraua mirilor. Tony a intervenit prompt, l-a pus să sufle-n etilotest şi i-a suspendat şi carnetul pentru trei luni. 

Un alt eveniment pe care mi l-a povestit Tony a fost atunci când unul dintre cei 80 de ospătari aduşi în urma unei selecţii foarte riguroase, s-a dovedit a fi infiltrat de cei de la PDL şi-n loc să-i aducă lu’ domnu Geoană friptură de bou, i-a adus un bou de baltă viu, cu menţiunea: „Să vă stea-n gât, cum ne staţi şi nouă!” Mircea Geoană şi soţia sa Mihaela au fost primiţi într-un mod tradiţional, cu horincă, pâine, sare şi ţipurituri: „De sus până în Vişeu / Nu-i ficior ca Geoan-al meu / Cât îi Maramureşu, nu e luzer cum eşti tu!” La petrecere, domnul Iliescu a ţinut să-i facă lui Geoană urmatoarea dedicaţie: „Când s-o-mpărţit norocu’/Măi, Mircică, măi/ Când s-o-mpărţit norocu’/ Fost-ai tu dus la lucru / Fost-ai tu dus la lucru /Măi, Mircică, măi/.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu