sâmbătă, 12 martie 2011

Un preşedinte meloman


Vă mai aduceti aminte că preşedinte Băsescu a fost prezent în loja oficială a Operei Române  in august 2009 pentru a urmări spectacolul "Oedipe"? Nu? Nu-i nimic. Nu asta era partea interesanta a acestui articol. Domnul preşedinte a vrut să se ducă mai întâi la opera „Nabucco” de Verdi, mai ales că semnase de curând la Ankara acordul asupra gazoductului, însă Ministrul Culturii, pe atunci dl. Alexandru Paleologu, fiul celebrului tată l-a sfătuit să meargă împreună cu dânsul la "Oedipe", să vadă, citez: „un spectacol auster în minimalismul lui intrinsec, mustind de paradigme exhaustive.” 

Opera a fost un adevărat succes, înregistrându-se doar câteva mici imperfecţiuni sonore: de câteva ori microfoanele de pe scenă au intrat în microfonie cu cele instalate în loja oficială de băieţii de la serviciile secrete.

De-abia acum vine partea interesantă a acestui articol. Blog-ul nostru a pus mâna pe stenogramele înregistrărilor din loja oficială şi vi le oferă în premieră spre citire. Din respect pentru soţia preşedintelui, am eliminat fragmentele sonore cu dânsa.

Băsescu: „Ce dracu, măi Mario, de i-a-mbrăcat pă corişti în uniformele astea lălâi şi cenuşii? Ce-au făcut cu banii pe care i-au primit de la Paleologu? Te pomeneşti că scena a costat 70.000 de euro ca si aia a lu Ritzi, de la Mamaia, şi nu le-au mai rămas şi bani de costume. Îţi dai seama ce cheltuială inutilă, c-am auzit că "Oedipe" are vreo 4 scene, unde dracu le-or ţine pă restul de trei?”

Băsescu: „Mario, mai ţine mult, că pă mine mă cam încearcă somnul, c-aseară n-am închis un ochi de bocetele lu asta mică după ce s-a certat cu Syda şi-aici nici nu pot să dorm ca lumea din cauza sopranelor ăstora de coloratură. De ce le-o zice aşa nu ştiu, că văd că toate sunt albe. Auzi dragă, ce-o fi văzut Liiceanu la spectacolul ăsta? Păi e vorba de un descreierat care îşi omoară tatăl, se culcă cu maică-sa şi pe urmă îşi scoate ochii cu un ac. Mare şmecherie. Chestiile astea le-au fumat demult ăia de la „Ştirile de la ora 5”. Mai bine mă duceam la meci, la Dinamo-Steaua că şi-acolo ieşea sigur cu omor, dar măcar beam un spriţ după meci cu Jiji, „stăpânul cătuşelor”. Hă, hă, hă. Ce pontos sunt.”

Băsescu: „Bine dragă, n-o să mai râd aşa de tare. Ştiu că e tragedie, că mi-a spus Patapievici la telefon. Lasă că la sfârşit, când or fi camerele pe mine, vărs şi eu o lacrimă, să vadă lumea că-mi pasă. Mario, mă uit la spectacolul  ăsta ca curca-n lemne, cam cum se uită Boc la indicatorii macroeconomici şi nu pricep de ce n-au trimis ăia armata să-l termine pe Sfinx-ul ăsta mâncător de oameni, şi-au trebuit să-l aştepte atâta amar de timp pe Oedip ca să-l cureţe. Oare pe vremea aia nu existau mineri? 

Băsescu: „Mario, şti ce-a zis Săftoiu la „Vorbe grele”? Că cică: "Este posibil ca Udrea să fii fost plantată lângă Traian Basescu de forţe oculte”. Păi dacă tot a comparat-o pe Elena cu o plantă, mă mir că n-a spus şi despre mine c-aş fi un fluturaş care zboară din floare în floare,. „Fluuuturaaaş nu mai aaai aripioaaaare, Cocoşelul ţi le-a retezat” Da dragă, ştiu că nu sunt versuri din "Oedipe". Sunt din "Frumoasa Elena" de Offenbach. Mi-a zis dl. Tismăneanu în seara aia când l-am făcut marţ la table. Hai că nu mai cânt aşa de tare. Dă-mi telefonul tău să joc jocul ăla cu şarpele, că p-al meu îl ţin închis, să nu mă caute liderii de sindicate cu cine ştie ce revendicări şi să mă deranjeze în timpul spectacolului.”


Basescu, Viorel Gaita, Boc, Patapievici, Tismaneanu, Udrea, Syda, Elena Basescu, lol, politica, umor

11 comentarii:

  1. Băsescu:"Mario, ştii că în seara asta am pus pe mine costumul ăla luat de pesediştii care au făcut cutia milei ca să mă îmbrace? Şi, uite, pantofii ăştia sunt de la pantofarul ăla pe care l-au dat la PROTV. I-a făcut special pentru mine. Să mai spui că nu mă iubeşte poporul ăsta, Mario."

    RăspundețiȘtergere
  2. am venit. prostule!

    ce se intampla aici? unde sunt berile? unde sunt placerile?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru cei care nu cunosc povestea cu piticugras trebuie sa le spun ca este vorba despre un personaj care a schiat anul acesta in Austria, dar din nefericire fara casca. Trebuie privit asadar cu mila si cu compasiune.
    @piticugras: berile si placerile vor veni ca si data trecuta, dupa ce-mi speli masina. Nu e nevoie s-o mai usuci cu feonul, e destul s-o stergi cu o carpa uscata.

    RăspundețiȘtergere
  4. vezi grasule? asta e cusuru tau. nu poti sa injuri oamenii si char eu am ras doar cu 3 ha ha ha.

    mai bine dai beri si noi radem de tine si te batem pe umar si apoi zicem ca te stim de la televizor.

    RăspundețiȘtergere
  5. @piticugras: cu ce-ai ras? Doar cu 3 dinti din fata? Atat ti-a m-ai ramas din dantura?
    Bine ca macar un dram de memorie ti-a mai ramas activa daca zici ca ma sti de la televizor. Eu zic ca pana una alta tu ar trebui sa dai berile.

    RăspundețiȘtergere
  6. cum adica 3 dinti? nu am niciun 3 dinti. am 6.

    asta a fost un atac ca fetele. te iei de aspectul meu si te astepti sa iti trag o poseta in cap.
    nu e drept ce faci.

    pune mana si lauda-ma pana nu iti pierzi toti cititorii.

    RăspundețiȘtergere
  7. @inca o data te dovedesti prost informat. Corect era sa spui:"pana nu-ti pierzi cititorul", adica pe tine. Observ ca te faci ca ploua cand vine vorba de beri pe care tb sa le dai. Amnezie dupa accident?

    RăspundețiȘtergere
  8. nu am beri. azi beau pinot gri. doar e duminica naiba.

    si nu exista oameni in lume care sa zica ca am dat eu beri. adica dau dar le beau mereu asa ca nu o sa vezi.

    si nu te citesc deloc. ma uitam sa vad cu ce fonturi scrii. atat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu in schimb ti-am citit blogul si-am inteles de ce te-ai intitulat piticugras: pentru ca e slab. Dar slab rau. Si-aici nu mai poti da vina pe nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  10. domnule! te rog frumos sa-ti masori cuvintele!acestea nu numai ca sunt fabulatii insa...depasesc limita imaginabilului. sunt absolut convins ca asa ceva nu s-a intamplat pe parcursul....evenimentului cultural-artistic! imposibil! eu sunt convins ca ....dupa ce a tras la maseluta cateva paharele pentru a-si face curaj inainte de a pleca spre Opera,domnul Presedinte a dormit ca un prunc abea alaptat(dupa ce a fost usor batut pe spate),ca un pui sub closca,ca o pisica iarna langa soba sau...ca boul pe coada.
    referitor la pasajul „un spectacol auster în minimalismul lui intrinsec, mustind de paradigme exhaustive.” tin sa subliniez ca Domnul Presedinte Basescu.......nu poate fi acuzat de asemenea fapte...oricare ar fie ele. ca stiu eu! este totul politic!aveti ceva cu domnia sa! orisiunde ma uit este un substrat ceva... era sa inchei cu hua,dar....nu-mi permit!:)

    RăspundețiȘtergere