luni, 21 martie 2011

Interviu "pe bune" cu Marko Bela (1994)


Pentru că tot se face atâta caz de "Problema maghiară" de când Csibi Barba a spânzurat manechinul cu chipul lui Avram Iancu la Miercurea Ciuc, m-am gândit sa public un interviu din 1994 cu Marko Bela (fostul preşedinte UDMR) . Interviul face parte din seria de "Dialoguri politice cu Viorel Gaiţă", difuzată  la Tele7abc, serie ce  includea şi prezenţa unui electrician (Vasile) şi a unei sunetiste (Suzy) care luau şi ei parte la interviu. De această dată, ca să-l bag şi mai tare in ceaţă  pe dl. Marko Bela, am schimbat puţin rolurile, in sensul că eu am jucat rolul sunetistului Vasile, in timp ce Vasile a jucat rolul meu, adică al moderatorului (a fost imbrăcat inclusiv cu sacoul meu). S-au dezbătut probleme cu adevărat spinoase, cum ar fi: problema ciobanescului mioritic (rasă de câine revendicată pe atunci de unguri), problema orientarii in spaţiu a maghiarilor şi s-a incercat să se afle răspunsul la intrebarea dacă unguroaicele sunt mai focoase decat româncele. Enjoy, cum ar zice Pişta.



3 comentarii:

  1. Ah ce bine a pronunțat el "viezure" :)) Întrebarea cu indicarea direcției spre gară mi s-a părut genială și cu mesaj mai mult sau mai puțin subtil către toți ungurii, care, cred eu, ar trebui să afle unde este gara și s-o folosească cu încredere.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Andrei: am inteles unde bati saua ca sa priceapa ungurii. Eu am fost vreo trei luni la Gheorghieni prin 1989, in singurul meu an ca inginer geolog si-atunci am constatat ca cetatenii maghiari au mari dificultati in ceea ce priveste orientarea in spatiu.

    RăspundețiȘtergere