miercuri, 22 ianuarie 2014

FFN - La rascruce de vant (1976)

                                                                        

F.F.N., adică formația fără nume, a apărut în București la începutul anilor ‘70, ca un supergrup – respectiv membrii săi proveneau de la trupe deja consacrate.   
Grupul s-a înființat în 1971 la Club A, clubul Arhitecturii. Membrii inițiali au fost: Cristi Madolciu (provenind de la Sfera și Dynacord), Florin Dumitru (Modern Grup, Phoenix și Mondial), Doru Donciu (Coral), Gabi Litvin (Barzii și Mondial), Silviu Olaru (Grup 22 și Andantino), Radu Stoica (Mondial) și Șerban Bolintineanu (Grup 22 și Dynacord). Chiar de la început din componență au plecat Radu Stoica și Șerban Bolintineanu rămânând doar 5 membri - aceasta fiind formula de bază până în 1978. Între al doilea LP, Zi cu zi și cel de-al treilea, Un joc a mai fost o schimbare: a plecat Doru Donciu și a venit Marcel Năvală (Modern Grup și Romanticii). În sfârșit al treilea LP a conținut încă o schimbare: au plecat Florin Dumitru și Marcel Năvală și a venit Lucian Rusu.
De ani buni de când sunt pe continentul nord-american, Olaru, Litvin și Madolciu se află în Toronto. Marcel Năvală este la Philadelphia, Lucian Rusu la Ottawa iar Florin Dumitru s-a stins din viață în 2002 la Los Angeles. (sursa: Wikipedia)


                                                                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu