miercuri, 9 februarie 2011

Presa sub microscop (3)

E clar că într-o societate în care consumatorul e rege, nu ai cum să ceri calitate de la presă. Multe dintre ziarele de „quality” din România au fost influenţate de succesul facil al presei tabloide, făcând şi ele rabat în ceea ce priveşte informarea politică şi socială în favoarea senzaţionalului, bârfelor şi pornografiei. Jurnaliştii, alminteri serioşi şi responsabili, au fost „siliţi” să caute fete pentru pagina 5, reţete afrodisiace, vedete de hârtie creponată şi să publice titluri de genul: „Şi ciorile fac duş” (nu, nu e un articol despre vreo minoritate etnică asa cum am crezut şi eu prima dată ci e un mic „documentar” despre banala cioară de semănătură, specie propusă pentru ocrotire de parlament), „A ţinut 29 de ani cadavrul mamei în frigider” (n-am citit decât titlul, dar bănuiesc că este vorba despre un caz de sechestrare de cadavru, fiica sprijinind cadavrul mamei de pragul uşii ori de câte ori venea poştaşul cu pensia),  „Rihanna nu este bisexuală” (eu zic că e foarte bine venită această precizare, mai ales pentru cei care nu puteau dormi nopţile din cauza incertitudinii).

Printre funduri, tâţe de piţipoance şi poziţii sexuale există în fiecare dintre aceste tabloide (nu dau nume ca să nu le fac reclamă) oricât v-aţi mira şi o rubrică de actualitate politică. Într-unul din tabloide am găsit următorul titlul: "Pe lângă şpăgi, au filmat şi sex la birou”. Aţi ghicit. E vorba despre camerele de luat vederi instalate în calculatoarele cu care vameşii arestaţi lucrau zi de zi. Probabil că cele care nu aveau bani de şpagă plăteau în natură. Urmează imediat în dreapta un alt articol: „Cum se face sex în maşini de fiţe” şi gândul îmi fuge fară să vreau la Logan-ul lui de fiţe al domnului preşedinte Băsescu. Mai jos un pic: „Bahmuţeanca vrea sexy-şofer.” Nu ştiu de ce gândul mă duce tot la Băse. Rămânănd tot în sfera politicului mai aflăm că: „Gigi Becali a făcut aluzii jignitoare la adresa lui Marius Lăcătuş” şi că „Masturbarea face bine sănătăţii” (probabil legat de faptul că Marius Ianuli, team-managerul Stelei şi nepotul lui Gigi Becali, a fost filmat în timp ce se masturba frenetic în faţa webcam-ului, în timpul unui cantonament al echipei din Ghenecea). O soluţie pentru gripa sezonieră ne propune pe prima pagină un alt tabloid: „Faceţi sex cel puţin de cinci ori pe săptămână pentru a scăpa de boli”. Ca să mai uite de griji şi de faptul că s-ar putea bunicii lor să nu-şi mai primească pensiile, două domnişoare au scris articolul: „Manual de sex pentru pensionari”. Tot legat de gripă e şi titlul: „Băsescu vrea un nou referendum pentru ridicarea imunităţii”. La rubrica „Tezaur folcloric”din acelaşi tabloid aflăm că „Interpretul de muzică populară Gheorghe Turda şi-a turnat mătuşa la securitate.” La „Secrete din bucătărie” suntem informaţi că „Romaniţa a fost prinsă cu mâna pe fundul avocatului”. In timp ce acesta toca ceapă pe respectivul fund, aş mai adăuga eu. Avem parte şi de ştiri sportive: „Ilinca Vandici se oferă lui Marica”, şi „O româncă beată din Spania s-a aruncat pe geam ca să coboare să-şi cumpere alcool.” Normal că fiind beată a confundat geamul cu uşa. Sau a vrut pur si simplu s-ajungă mai repede că prea o ardea gâtlejul. Nici nu vreau să mă gândesc ce se poate întâmpla cu un comandant de navă atunci când rămâne fără alcool. 


Revista presei, viorel gaita, tabloide, rihanna, afrodisiace, amuzant, funduri, tâţe, piţipoance, pozitii sexuale, sex la birou,  Traian Băsescu, Bahmuţeanca, Gigi Becali, Masturbare, Steaua, Marius Ianuli, Gheorghe Turda, Romaniţa, Ilinca Vandici, Marica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu