joi, 7 aprilie 2011

Jurnal de 10 ani (5)


Săptămâna asta stau acasă că au intrat profesorii in grevă. Tata s-a intristat da’eu unul m-am bucurat foarte tare şi cred că şi profesorii s-au bucurat că am auzit-o pe doamna de engleză cum îi spunea în cancelarie doamnei învăţătoare că o să aibă mai mult timp pentru şoping. A zis în engleză ca să nu înţeleg eu, da’ am înţeles foarte bine, că ăsta a fost unul dintre motivele pentru care a divorţat tata de mama: şopingul impulsiv.

Ieri a sunat mama din Italia şi i-a spus lu’ tata că românii din toată cizma il sustin in continuare pe Băsescu. Atâta i-a trebuit lu’ tata. A pus telefonul pe spicher şi-a făcut-o pe mama cum i-a venit la gură: cu clăbuci, cu ou şi cu oţet, cu sare şi piper etc. I-a zis că din cauza diasporei ia el emetiral în fiecare zi că i se face greaţă când vede rânjetul lu’ Băsescu. Mama a spus că nici Geoană nu era mai bun că a promis că le dă 20.000 de euro emigranţilor care se întorc în ţară şi pe urmă s-a făcut că plouă. Tata a zis că speranţa moare ultima şi că speranţa lui a murit de mult şi se duce acum să-i aprindă o lumânare în cimitir. Eu m-am bucurat când am auzit c-a murit Speranţa că asta era o babă rea care ne tăia mingea cu cuţitul de bucătărie de câte ori o dădeam la ea în curte că zicea că-i  scuturăm trandafirii şi o dată am umplut o minge cu pipi cu ajutorul unei seringi (după ce-am mâncat cu toţii un ditamai pepenele) şi când a băgat cuţitul a ţâşnit din ea ca din ţâşnitoarea din curtea şcolii numai că de data asta nu era apă. Doamna Speranţa a făcut plângere la administratorul blocului, adică la tata care drept pedeapsă m-a pus să scot bani din puşculiţă şi să-i cumpăr babei o periuţă de dinţi da’ nici aşa n-a fost bine că mi-a aruncat baba cu periuţa-n cap şi-a zis că ei nu-i pute gura că-şi pune-n fiecare seară proteza-n soluţie de curăţat.

Mama a zis că degeaba dă tata vina pe diaspora pentru că dacă românii din ţară erau mai hotărâţi ar fi tranşat ei singuri rezultatul alegerilor. Partea asta cu tranşatul n-am prea înţeles-o că eu ştiu de la bunici că tranşarea are legătură cu pomana porcului şi necesită cunoştinţe de anatomie porcină. Tata s-a enervat şi mai tare şi a zis că dacă ar fi parlamentar ar da o lege prin care să le interzică tuturor emigranţilor dreptul la vot că ei nu mai cunosc realităţile din România. Mama a spus că mai bine să-şi aducă aminte cum a băgat Bombonel pumnul în gură presei şi a închis OTV-ul şi dacă ar fi rămas închis ar fi fost un dezastru naţional, că opinia publică n-ar mai fi fost informată despre cazul Elodia si despre falşii călugări din Sibiu care umblă prin toată ţara şi răpesc copii pe care îi disecă  într-un microbuz de culoare neagră, apoi le iau organele şi le vând în străinătate. Tata a zis că asta nu e presă şi că dacă tot l-a votat pe Băsescu de ce nu se-ntoarce în ţară să trăiască bine şi să vadă cum se ceartă Moni şi cu Iri pe copil, şi-i convine să-l spele pe babalâcul ei la fund iarna, iar vara să culeagă căpşuni, ea care-a terminat şi-o facultate de cibernetică. 

Între timp eu mă dusesem în camera mea şi-mi făceam lecţiile la distanţă pe calculator (adică stăteam la distanţă de ecran să nu mă doară ochii si vizionam niste lecţii de salsa s-o dau pe spate pe Elena, partenera mea de la dansuri populare. Am deschis şi messenger-ul să mai vorbesc cu colegii. Dar si pe mess sunt doua tabere: unii ţin cu Oana si alţii ţin cu Pepe. Eu ţin cu mama lu Oana că-mi place cum injură:"Pe Oana să o bag în p... mă-sii dacă se mai interesează de mine.”
Mama vorbeşte încă la telefon cu tata: “Vrei să ştii de ce-a câştigat Băsescu alegerile? Pentru că şi-a dorit mai mult victoria.” La care tata a făcut-o “oranjgutană” şi i-a închis telefonul în nas.

Un comentariu: